Praktische informatie

Van de voorzorg tot en met de rouwverwerking

Of een overlijden nu totaal onverwachts gebeurt, of na een langdurig ziekbed, ingrijpend is het altijd. Er komt hoe dan ook veel op de nabestaanden af. Begrafenisonderneming Van Leusden begeleidt u graag, vanaf de voorzorg tot en met de rouwverwerking. U staat er niet alleen voor.

Wensenboekje

In het wensenboekje voor later bepaalt u zelf uw eigen uitvaart. Op het moment van uw overlijden raadplegen we dit codicil en verzorgen we de uitvaart volgens uw wensen. Het is raadzaam de inhoud van dit boekje te bespreken met uw naasten. Het overlijdenscodicil is niet hetzelfde als een testament. Het is een richtlijn en geen officieel document. Klik hier voor meer informatie over onze voorzorg.


Wat te doen bij overlijden

Wanneer iemand thuis overlijdt, neemt u contact op met de huisarts. Hij of zij stelt de dood officieel vast en geeft een overlijdensverklaring af. Er wordt vervolgens gekeken of de overledene een donorcodicil heeft opgesteld.
Zodra u contact met ons heeft gezocht, gaan we voor u aan de slag. We bekijken samen met u of er een uitvaartverzekering is afgesloten, wij doen aangifte van het overlijden bij de burgerlijke stand en regelen in overleg andere formele zaken.

Rouwverwerking

De tijd tussen het overlijden en de uitvaart is voor u als nabestaande behoorlijk druk. Er valt veel te regelen en u krijgt veel aandacht vanuit uw omgeving. U komt dan niet altijd toe aan het verwerken van uw verdriet. Dat gebeurt meestal pas na de uitvaart.
Rouwverwerking is voor iedereen anders. De één vindt troost in het geloof, terwijl de ander zich op een hobby of het werk stort. Sowieso is het verliezen van een dierbare een ingrijpende gebeurtenis. Omdat we dat heel goed begrijpen brengen we na de uitvaart nog twee of drie nazorgbezoeken. U praat dan met ons over uw rouwverwerking. Heeft u toch behoefte aan professionele ondersteuning of hulp? We helpen u graag aan de gegevens van landelijke organisaties waar u met vragen terecht kunt. Bekijk ook eens onze links.

Waarom uw uitvaart bij Van Leusden:

çheck

Goede voorzorg

çheck

Begeleiding

çheck

Leiding op de dag van de uitvaart

çheck

Nazorgbezoeken

çheck

Gediplomeerde uitvaartverzorgers

  • 35 jaar ervaring
  • Goede nazorg
  • Één contactpersoon
  • Afspraak = afspraak